Осъдиха муле, спипано от полицейска баба

Снимка: Цветелина Георгиева

Посредник на телефонни измамници от Шумен, който се провали при вземане не 1 300 лв. от бабата на полицай, беше наказан с 1 г. затвор при 3-годишен изпитателен срок.

60-годишният Красимир Вичев е признал вината си за съучастие с неизвестни, върнал е левчетата на 72-годишната баба Недялка и сключил окончателно споразумение с районната прокуратура в Шумен.

Случката с проваленото "муле" гръмна в края на миналата седмица, а тогава от шуменската полиция съобщиха, че мъжът е признал и за още четири измами. При тях баби и дядовци били завлечени с около 10 000 лв.

При последния фатален случай, бабата на полицай също повярвала и дала парите на Красимир, но много бързо съобщила за това на внука, служител на полицията. Той светкавично уведомили колегите си и мулето с характерен бял мустак било арестувано.

Красимир Вичев престоя едно денонощие в ареста, а при излизането му миналия четвъртък го чакаше майка му на 82 г., която призна, че тя го направила посредник на мошеници, като видяла обява за работа, лепната на уличен стълб. Бившата счетоводителка прочела, че фирма търси куриер, а Красимир бил безработен от години и тя първа позвънила на обявения телефон. Разбрала, че фирма за италианска дограма търси човек, който ще взема само капаро от клиенти. "Реших да му помогна, а станахме за резил...", изплака тогава жената.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право