Засякоха рекордьор, карал с трикратно по-висока от допустимата скорост

Мобилна камера е засякла шофьор рекордьор, който е карал с трикратно по-висока от допустимата скорост. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Случаят е от вторник, когато посред бял ден водач натиснал газта по главния път София- Варна, малко преди старата столица. "Ограничението за този участък е 60 км/ч., а шофьорът е засечен да кара със 180 км/ ч. Той ще бъде глобен с 1150 лв.", обясни главен инспектор Атанас Атанасов, началник на сектор "Пътна полиция".

Автоджигитът е хванат по време на специализирана полицейска операция по линия на TISPOL. Акцията се провежда в периода 18-24 април и има за цел да следи за спазването на спазването на ограниченията за скорост. Операцията включва засилено полицейско присъствие на областната и общинската мрежа. Униформените са разпределени в градовете на ротационен принцип. Резултатите до момента показват, че по време на операцията няма допуснати тежки пътни инциденти със загинали и ранени.

Само за миналото денонощие полицейските патрули в областта са проверили общо 319 граждани, от които 133 за употреба на алкохол и 190 автомобила, от тях 28 товарни и 1 мотоциклет. Съставени са 29 акта и са наложени 118 глоби с фиш. Заснети са 140 видеоклипове за скорост. Главен инспектор Атанас Атанасов допълни, че продължават акциите на полицията за неправилно паркираните автомобили.

През последните почивни дни са били репатрирани 17 возила, съставени са 2 акта и 14 глоби по фиш. През първото тримесечие на годината във Великотърновска област са регистрирани 335 пътни произшествия, от които 43 тежки, със 7 загинали и 57 ранени. Данните за същия период на миналата година показват, че катастрофите са били 318, броят на жертвите също е 7, а 37 са били ранените.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право