Началниците на генералните щабове на Русия и НАТО се срещнаха в Баку

Ранената полицайка – фен на “Левски”

Без виновен за първото футболно убийство

На 20 април 2018 да почерпят

Лекар, обвинен за смъртта на поп певеца Принс, ще плати 30 000 долара глоба

Изявление на президента Румен Радев след заседание на КСНС на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“

Корнелия Нинова: Предложих в модернизацията на армията да се включат Българската отбранителна индустрия и бизнеса

Прессекретариатът на президента срещу Цветан Цветанов: Прокарвал ли е Радев становище срещу НАТО на КСНС

Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Пентагонът: Сирийското правителство запазва ограничена възможност за химическо нападение в бъдеще

Пази ни армия без хора и техника Войникът получава по-ниска заплата от шофьор в градския транспорт

Иракчанка опита да влезе в Румъния с чужд британски паспорт, закупен в България

Пишат как се започва бизнес Въвеждат електронни обществени поръчки

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен растеж на чуждестранните туристи

ЦСКА в кубчето на Рубик

Министър Николина Ангелкова: Повече от 100 000 румънци ще празнуват Великден в България

Повече от 100 000 румънски туристи ще празнуват Великден в България, каза днес във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от БНТ.

Налага се туристите да влязат в България по алтернативни маршрути, понеже Аспаруховия мост се ремонтира. Румънското министерство е информирано за пренасочването на туристите към други маршрути, и от своя страна трябва да информира гражданите си. Ще има съобщения и на контролно-пропускателните пунктове. Маршрутите, които гостите могат да се ползват, ще бъдат обозначени с временни крайпътни табели.

Увеличението на летовниците от Румъния в България за това лято ще бъде с 3-4 процента, гласят предварителни проучвания. Броят на румънските туристи ще надхвърли 1 милион души, допълни министър Ангелкова.

Тя каза още, се очаква да нарастне потока и от други страни. Очаква се ръст на туристите от Русия с около 30 на сто, а от Германия – средно с 15-20 процента. Очаква се летовниците от Чехия и Унгария да са с 15 на сто повече, а от Полша – с около 40 процента. За Варна се очаква сериозен ръст на почиващите от Иран – с над 30 на сто.

През това лято за първи път в “Златни пясъци” ще се следи със екипи за нивата на шум от заведенията, каза още министърът. Екипите ще дежурят денонощно и в тях ще има представители на полицията, общината и РЗИ.

Освен румънски полицаи, по Черноморието ще работят и съвместни екипи на Чехия и България, допълни министърът. Очаква се скоро да бъде завършени и преговорите с Германия, откъдето вероятно също ще бъдат командировани полицаи.

Министърът съобщи още, че е готова концепцията за групирането на българските плажове. Идеята е те да бъдат разделени на категории и да се прилага различна методика за изчисляване на концесионната такса. Концепцията ще бъде подложена на обсъждане с всички заинтересовани страни, преди да бъде приета, посочи Ангелкова.

За възможността българско-гръцката граница да бъде блокирана за Великденските празници Ангелкова посочи, че напълно разбира позицията на българските превозвачи, но апелира да не се предприемат такива стъпки, тъй като биха се отразили много негативно на туризма.

През миналата година за Великден в България са пристигнали 50 хиляди гърци, толкова българи са празнували в съседната страна. През тази година също има много предплатени пакети и загубите биха били много сериозни, изтъкна министър Ангелкова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.