Община Търговище възложи аварийни работи по коритото на Врана

Неотложни аварийни работи възложи община Търговище на БКС по разширяване и укрепване коритото на река Врана.

Корекции на коритото Врана за обезопасяване на жилищни блокове извършва фирма БКС в Търговище. Дейностите са по договор, сключен с общината.

Неотложните аварийни работи по изместване и уширяване на речното легло обхващат 250 метра от него. В съседство има жилищни блокове и корекцията цели отдръпване на реката от тях, както и укрепване на брега. Почистват се наносите и отпадъците, които затлачват водните потоци, за да се предотврати разлив при вдигане на нивата. С едроломен камък и бетон се подсилват основите на моста, който свързва парковете "Борово око" и "Роден кът", съобщиха от местната администрация.

Вторият етап от работата по коритото на Врана в Търговище ще обхване 1,5 км от моста на "Стария бряст" до ул."Гълъбец". Ще бъде вкарана фадрома, която да изчисти растителността, като храсти, дървета и отпадъците. Ще се извърши частен ремонт на разбити участъци от бетонното корито.

Аварийно-възстановителните работи по леглото на река Врана ще струват 43 000 лв. на общината. Срокът за приключване на дейностите е до есента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини