Извънредно съвещание на ГЕРБ решава за оставката на Ирена Коцева

"След извънредно съвещание на парламентарната група на ГЕРБ ще решим за оставката на Ирена Коцева." Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента.

„Искаме парламентарната група на ГЕРБ, която е поискала от мен, като неин председател, след като направим едно извънредно заседание да изслушаме г-жа Коцева и тогава да кажем, какво ще бъде политическото решение на парламентарната група на ГЕРБ”, заяви той и посочи, че Коцева е била много ясна и категорична в обяснението си, което е дала.

По думите на Цветан Цветанов, Ирена Коцева нито е извършила престъпление, нито е участвала във всичко това, което се говори и се твърди, информира Фокус.

Цветанов припомни срещата между служебния министър-председател Марин Райков в МС и тогавашния лидер на БСП Сергей Станишев преди предсрочните парламентарни избори, когато Станишев е поискал Станимир Флоров, защото е могъл да повлияе на изборния процес.

„Станимир Флоров беше готов да излезе в неплатен отпуск за периода, в който се подготвят и провеждат парламентарните избори, за да отпаднат всякакви възможни интерпретации и съмнения. Какво се случи след като беше указан невероятен натиск в медиите с помощта на определени други институции, знаете че и президента на страната Росен Плевнелиев призова министърът на вътрешните работи да отстрани Станимир Флоров и той напусна системата на МВР. Един достоен човек. Знаехме, че абсолютно нищо няма да се докаже и то не се доказа. В момента доколкото знам от разговор със Станимир Флоров президента го е поканил, за да му се извини лично”, заяви Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика