Водата в село Казанка все още е негодна за пиене

40 ухапани от кърлежи във Варна

Турския правосъден министър: Гърция се е превърнала в сборище за престъпници

Ученици и общинари залесяват Монтана

Христо Радевски от Казанлък за програмата на д-р Емилова: Само за година стопих 49 кг Мъжът се е излекувал от подагра

Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25%

Шефът на правната комисия Данаил Кирилов: Няма прекомерност в процесуалните действия при задържането на Десислава Иванчева

За Гергьовден пускат движението в дясното платно на източната дъга на Софийския околовръстен път от Казичене до АМ “Тракия” Министър Нанков направи оглед и на рехабилитацията на второкласния път София - Петрохан – Лом

Проф. Валери Стефанов: Най-големият враг на масонството са тоталитарните общества В Стара Загора се проведе публична дискусия за свободното зидарство

В Саудитска Арабия затвориха женски фитнес заради “неприличен” видеоклип

Мрежа за трафик на нелегални мигранти е разкрита във Франция

Почина известната руска актриса Нина Дорошина

Апелативна прокуратура – Велико Търново втора по натовареност за 2017 година

Кметът на Търново удостоен с наградата на Министерство на културата „Златен век“ Министър Боил Банов: Велико Търново е град на мислещите и творящите

Арестуваха трима тийнейджъри, ограбили и пребили младеж в Пазарджик

Корейско-българска танцова вечер по творби на Кафка зарадва родната публика

Фотографи: Иван-Александър Иванов и Джихуан Мидори Парк

Трима топхореографи от Южна Корея представиха за първи път у нас своите нови танцови проекти в студиото на АТОМ ТЕАТЪР в София. Джънг Ин Лий , Джо Хуан Санг и Кил Сеo Юнг впечатлиха родната публика със спектаклите си, които са част от резидентската програма на „Euro Culture pays getanie“- Франция и са подкрепени от Arts council Korea и Kil Seo Young Company. ?Тримата са у нас и по покана на Стефания Георгиева, която е един от основателите на АТОМ театър и част от екипа на КЪЩА Creative Hub.

Стефания заедно с още двама български танцьори участва в един от проектите „Helga Underground“ с хореографката от Корея – Джънг Ин Лий, което е в колаборация с АТОМ театър и е вдъхновено от филмите на Емир Костурица. Представянето му също бе възприето с много овации от публиката, а създателите му обявиха, че ще бъде представено на 5-ти юни тази година на международния танцов фестивал в Бусан, Южна Корея.

Корейските хореографи споделиха, че са много щастливи да обменят опит с българските си колеги. Те са останали впечатлени от техните умения, както и от красивите антични сгради в столицата и хубавото време, и се надяват да дойдат пак у нас. След представянето на проектите бе проведена дискусия с всички присъстващи. На нея гостите от Корея разказаха за начина си на работа и как са сформирали Project Unit 828384. Публиката получи информация за всяка една от танцовите продукции и даде обратна връзка на хореографите. Три от танцовите парчета на корейските изпълнители са изработени във Франция, в рамките на единадесет дневна резиденция и са въз основата на творби на Кафка. Всеки един от хореографите е засегнал различни теми, извлечени от философията му.

Кил Сео Юнг завършва Корейския Националния университет по изкуства със специалност съвременен танц и пърформанс. През 2006 г. печели награда за изключителна хореография на Young Choreographers’ Stage competition. След успешното представяне на “Деформация” на Seoul Choreography Dance Festival тя е поканена от One Dance Week (България) и Fukuoka Fringe Dance Festival (Япония), като част от международната танцова програма. В момента тя започва докторска степен в Kyung Ки University, Сеул и работи задълбочено върху проучване за хореографията.

Джънг Ин Лий завършва Kyung Hee University. Тя организира и ръководи множество лични проекти и проекти в сътрудничество с национални и международни трупи. През 2010 г. тя се мести в Берлин и работи с хореографи като Мередит Надлер и Хавиер Санчес. След осъществяването на проекта “Средна скорост на отговор”, съвместен проект в Източна Европа през 2011 г., тя работи предимно в Източна Европа като солист и с местни творци в България. Избрана е за международна резиденция от Arts Council Korea през 2013 г., тя провежда семинари, представяния и движенчески изследвания в София и Тел Авив. През 2014 г. започва работа като танцьор в Korea National Contemporary Dance Company. За да осъществи връзка между Корея и в чужбина, тя работи като част от комисията на The Modern Dance Promotion в Корея.

Джо Хуан Санг е хореограф, а от 2010г. и артистичен директор на танцовата компания Dark Circles Contemporary dance. Тази брилянтна млада танцова група Dark Circles Contemporary dance (DCDC) взема участие в множество танцови фестивали на местно и интернационално ниво, като Ballet Festival Корея и M1 Contact Contemporary Dance Festival, Сингапур. Той се опита да създава експериментални танцови спектакъли изградени на базата на съвременната балетна техника. В момента програмата на DCDC е плътна с представления за 2016 г. също така провежда програма за обмен с гост хореографи, за разнообразен опит на компанията. Джо проведе и ателие по съвременен танц, базирано на движения от класическия балет по време на престоя си в София. На еднодневния уъркшоп българските танцьори и хореографи бяха обучени в създаването на нов тип движения, вдъхновени от съвременните балетни техники. Фокусът бе върху баланса на тялото и излизането от него, както и върху използване на гравитацията за динамично движение и ритъм.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.