Шофьорът на ТИР-а припаднал, преди да се забие в колонката и да подпали бензиностанцията на "Тракия"

ТИР се вряза в бензиностанция на 123-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас и я взриви, след като на 44-годишния шофьор му прилошало по време на движение.

Инцидентът стана в 11.50 часа в петък в близост до село Царацово и разклона за Пловдив и по чудо се размина без човешки жертви, а само с изгорял тежкотоварен камион, лек автомобил "Субару" и изпепелена бензиностанция, в която по същото време имало над 50 души персонал и пътници от автобус, движещ се от София за Нова Загора. Те са били незабавно изведени на безопасно разстояние, преди бензиностанцията да се запали и взриви.

Шофьорът на тира пък бил спасен от свой колега, на когото се обадил по мобилния телефон няколко минути по-рано, че не му е добре и чувства силни бодежи в сърдечната област.

Огромните пламъци бяха потушени от пристигналите 6 пожарни, а служители на "Магистрална полиция" и РУ на МВР-Труд отклоняваха движението на 118-ия километър на АМ "Тракия" по обходен маршрут през Пловдив. Докато районът около бензиностанцията беше отцепен, тръгна слух, че замесен в инцидента е отново турски тираджия, но по-късно се разбра, че водачът на изгорелия камион се казва Атанас и е българин.

Часове по-рано на 114-ия км на АМ "Тракия" 58-годишният турски шофьор Мустафа Озтюрк прегази с камиона си пътен полицай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини