Пълен автобус горя по пътя за Гюешево, няма пострадали хора

Началниците на генералните щабове на Русия и НАТО се срещнаха в Баку

Ранената полицайка – фен на “Левски”

Без виновен за първото футболно убийство

На 20 април 2018 да почерпят

Лекар, обвинен за смъртта на поп певеца Принс, ще плати 30 000 долара глоба

Изявление на президента Румен Радев след заседание на КСНС на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“

Корнелия Нинова: Предложих в модернизацията на армията да се включат Българската отбранителна индустрия и бизнеса

Прессекретариатът на президента срещу Цветан Цветанов: Прокарвал ли е Радев становище срещу НАТО на КСНС

Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Пентагонът: Сирийското правителство запазва ограничена възможност за химическо нападение в бъдеще

Пази ни армия без хора и техника Войникът получава по-ниска заплата от шофьор в градския транспорт

Иракчанка опита да влезе в Румъния с чужд британски паспорт, закупен в България

Пишат как се започва бизнес Въвеждат електронни обществени поръчки

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен растеж на чуждестранните туристи

Банско получи подкрепа за втори лифт от кметовете на Югозапада

Снимка: Архив

Кметът на община Банско Георги Икономов получи подкрепа от свои колеги за изграждането на втори лифт в курорта. Това стана на заседанието на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район в Сапарева баня.

В събитието се включиха не само управници от региона, но и представители на изпълнителната власт, областните администрации, икономически експерти и браншови организации, като бяха обсъдени актуални въпроси, свързани с развитието на Югозападен регион.

„За мен бе важно да чуя анализа на Министерството на туризма за изминалия зимен сезон.Естествено, нашият зимен курорт е водещ по посещаемост и беше радващо да чуя подкрепа от присъстващите за изграждането на втора кабинкова линия. Реализирането на такова съоръжение, би подобрило конкурентоспособността ни сред европейските курорти, както и качеството на предлаганата туристическа услуга. Засега все още регистрираме ръст в нощувките за изминалия сезон, но принуждаваме посетителите ни да чакат прекалено дълго за удоволствието да карат ски в Пирин”, каза Икономов.

Българската асоциация по подземни води представи презентация за проблемите и перспективите при използването на минералните води. Това е въпрос, по който община Банско работи целенасочено. Вече е изготвен експертен анализ на минералното находище в Добринище, въвеждат се нови резервоари за съхранение и по-рентабилно разпределение на водата и ще бъде реализиран проект, който да ограничи разхищаването на минерална вода с цел експлоатацията й от други водоползватели.

Кметът на Банско засегна въпроса със статута на хижите, които се стопанисват от Българския туристически съюз по формула, доказала своята неефективност. Той изрази мнение, че прехвърлянето им към общините ще даде възможност за подобряване на условията в тях и по-пълноценното им използване от туристите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.