Доминик Рааб: Можем да постигнем сделка с ЕС до октомври

Тежкотоварен автомобил се е обърнал на АМ „Хемус“ край Нови пазар

Мощна пясъчна буря промени повърхността на Марс

Отмъкнаха 100 000 лева от банков клон в Несебър

Туристи изкачиха Ком за 168 годишнината на Иван Вазов

Цветан Цветанов в Казанлък: Вчера никой от БСП не каза откъде ще дойдат парите за техните мечти

Изчезналата полякиня се обесила на дърво

10-годишно българче ранено при мафиотска стрелба в Калабрия Детето било ранено в корема, но не е с опасност за живота

Израел осигури евакуацията на близо 800 души от сирийската гражданска организация „Белите каски“

Велико Търново се превърна в световна столица на карнавала (СНИМКИ)

Теди Бургазлиева на крилете на любовта Миската с прочувствен пост за съпруга си Симеон

Горя къща с работилница за разфасоване на автомобили в Търновско

Крум Зарков: „Визия за България” надхвърля мандатността, предлага нова политика Ключовият ни проблем е, че много хора живеят с малко пари, а малко хора с много

Цветан Цветанов откри реконструирани и рехабилитирани улици и междублокови пространства в Казанлък (СНИМКИ)

Водолази извадиха тялото на удавен в Янтра рибар

Банско получи подкрепа за втори лифт от кметовете на Югозапада

Снимка: Архив

Кметът на община Банско Георги Икономов получи подкрепа от свои колеги за изграждането на втори лифт в курорта. Това стана на заседанието на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район в Сапарева баня.

В събитието се включиха не само управници от региона, но и представители на изпълнителната власт, областните администрации, икономически експерти и браншови организации, като бяха обсъдени актуални въпроси, свързани с развитието на Югозападен регион.

„За мен бе важно да чуя анализа на Министерството на туризма за изминалия зимен сезон.Естествено, нашият зимен курорт е водещ по посещаемост и беше радващо да чуя подкрепа от присъстващите за изграждането на втора кабинкова линия. Реализирането на такова съоръжение, би подобрило конкурентоспособността ни сред европейските курорти, както и качеството на предлаганата туристическа услуга. Засега все още регистрираме ръст в нощувките за изминалия сезон, но принуждаваме посетителите ни да чакат прекалено дълго за удоволствието да карат ски в Пирин“, каза Икономов.

Българската асоциация по подземни води представи презентация за проблемите и перспективите при използването на минералните води. Това е въпрос, по който община Банско работи целенасочено. Вече е изготвен експертен анализ на минералното находище в Добринище, въвеждат се нови резервоари за съхранение и по-рентабилно разпределение на водата и ще бъде реализиран проект, който да ограничи разхищаването на минерална вода с цел експлоатацията й от други водоползватели.

Кметът на Банско засегна въпроса със статута на хижите, които се стопанисват от Българския туристически съюз по формула, доказала своята неефективност. Той изрази мнение, че прехвърлянето им към общините ще даде възможност за подобряване на условията в тях и по-пълноценното им използване от туристите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.