Председателят на БСП-София: Сметната палата да провери Центъра за градска мобилност

Оставката на зам.-кмета на София Любомир Христов е закъсняла, каза общински съветник и председател на Градския съвет на БСП-София, Калоян Паргов, пред "Фокус".  

Той коментира решението на Христов да напусне поста си, след журналистическото разследване относно поръчка за навеси на спирки, възложена от Центъра за градска мобилност. Паргов призова парламента да поиска външен одит на центъра, който той определи като „черна дупка“, при която е неясно как се разпределят средствата.

"Сметната палата да провери Центъра за градска мобилност, Народното събрание има право да възлага такива одити, за да успокоим всички и да стане ясно каква е картината в центъра. Същото важи и за всички дружества в столичния транспорт, за да отпаднат всякакви съмнения. В случая с оставката и с това, което излезе в медиите, се създава и недоверие към градския транспорт в София", добави още общинският съветник.

Той отбеляза, че от БСП от години предупреждават за нередности в дейността на Центъра за градска мобилност. "Има нарушения при разпределянето на обществените поръчки, липсва прозрачност, а дружеството е 100% публично, допълни общинският съветник. Ако след одита се докажат закононарушения, отговорност трябва да поемат и от ръководството на центъра", каза Паргов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини