Dire Straits взривяват "Колодрума" в Пловдив

Вечните хитове на прочутата британска рок банда Dire Straits ("Дайър Стрейтс") ще взривят "Колодрума" в Пловдив на 3 декември. Тогава в многофункционалната зала в града под тепетата ще гостуват двама от оригиналните членове на групата - Chris White (Крис Уайт) и Chris Whitten (Крис Уитън), които заедно с няколко музиканти от световна величина ще пресъздадат непреходния дух на богатото творчество на бандата в стил блус, пъб и руутс рок във впечатляващия концерт на "The Dire Straits Experience".

Бандата се раздели преди 21 години, но ни завеща каталог с някои от най-великите композиции и музикални изпълнения в рок историята. Славата им продължава да расте, както и продажбите, които вече надхвърлиха 120 милиона албума. Младите меломани тепърва откриват музиката и се присъединяват към впечатляващия брой последователи на създадената през 1977 г. рок банда.

И макар че основателите Марк Нопфлър (китара и вокали), Дейвид Нопфлър (китара), Джон Айлсли (бас) и Пик Уитърс (ударни) отдавна ги няма, "The Dire Straits Experience" е супер успешен проект, който се разпродава за дни по целия свят.

От 22 април (петък) в продажба в мрежата на Eventim (www.eventim.bg) и партньорите в цялата страна - магазинитe Office 1 Superstore, OMV, Picadilly, Техномаркет, Технополис, вече са билетите за двата концерта на групата у нас - на 2 декември в зала 1 на НДК в София и на 3-и в "Колодрума" в Пловдив.

Цените за концерта в столицата са от 30 до 80 лв., а в Пловдив - от 30 до 50 лв. Срещу тези пари феновете на "Дайър Стрейтс" у нас ще имат уникалната възможност да чуят на живо евъргрийни като "Money for Nothing", "Sultans of Swing", "So Far Away", "Walk of Life", "Brothers in Arms", "Romeo and Juliet", "Private Investigations", "Tunnel of Love", "Telegraph Road" и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура