Турски ТИР прегази пътен полицай на автомагистрала "Тракия", докато прави оглед на катастрофа (обзор)

Турски ТИР прегази и уби на място 41-годишния пътен полицай Николай Треновски от Пловдив на 114-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока Пловдив.

Фаталният инцидент е станал в петък малко след 4.00 часа сутринта, докато служителят на "Магистрална полиция" правел оглед на станала малко по-рано катастрофа между камион и лек автомобил.

Треновски бил буквално пометен от тежкотоварния камион пред очите на свой колега. В същия момент вторият полицай попълвал документацията по ПТП-то в патрулния автомобил, паркиран в аварийната лента.

"По случая е назначена автотехническа експертиза, която да установи как точно е станала трагедията. В момента тирът с турска регистрация се намира е в КАТ-Пловдив, а водачът му е задържан за 24 часа.

Все още не е готова кръвната му проба за алкохол", съобщи старши комисар Христо Разсолков, шеф на Областна дирекция на МВР-Пловдив. Оттам допълниха, че взетата с дрегер проба за алкохол на турския тираджия е отрицателна.

Самият шофьор бил в шок от случилото се и не можел да даде адекватни обяснения, как се е стигнало до трагедията. Предполага се, че е проявил моментна разсеяност и не е видял униформения полицай в тъмното.

Колеги на Николай Треновски, който оставя две деца сираци, също не са на себе си, тъй като това е първи случай на прегазен на работното му място пътен полицай в региона.

Заради фаталния инцидент движението по АМ "Тракия" в посока Бургас в петък сутринта беше временно отклонявано на 108-ми километър през разклона за село Цалапица, но още в 7.30 часа мястото на катастрофата бе разчистено. Локви засъхнала кръв по асфалта бяха единствените следи от трагедията с пътния полицай Николай Треновски.

Окръжна прокуратура-Пловдив пое разследването на пътния инцидент на АМ "Тракия", при който в петък сутринта загина полицейски служител, съобщи заместник-окръжният прокурор Галина Андреева-Минчева.

С разпореждане на окръжния прокурор Румен Попов разследването е възложено на следовател при Окръжния следствен отдел. Изясняват се обстоятелствата по инцидента, разпитват се свидетели, назначени са съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи, като последната следва да даде заключение за причината за настъпване на произшествието.

За 24 часа по Закона за МВР е задържан 58-годишният турски гражданин Мустафа Остюрк, шофьор на камиона, прегазил пътния полицай Николай Треновски. Извършена му проба за алкохол е отрицателна, съобщиха още от Окръжна прокуратура-Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право