Михаил Миков: Отношенията между България и Русия трябва да се развиват във взаимна изгода

Председателят на НС на БСП Михаил Миков, който е в Москва заяви, че „отношенията между България и Русия трябва да се развиват във взаимна изгода, независимо от ситуацията на санкции, обтягането на отношенията между САЩ и Русия, и ЕС и Русия. Това е важно за България и за Руската федерация, но най-вече за нашите народи”, съобщава пресцентъра на БСП.

Миков се е срещнал с първия заместник-председател на Държавната Дума на Русия Иван Мелников, с когото е обсъдил въпроси, важни за международното сътрудничество.

Председателят на НС на БСП се е срещнал и със заместник-министъра на външните работи на Руската федерация Алексей Мешков, с който са провели разговори за засилване на отношенията между двете държави, включително и в икономическата сфера. „Тази година се очаква голям поток от руски туристи. Те се завръщат и българската туристическа индустрия трябва да е готова за това”, подчерта соцлидерът и допълни, че техният брой ще се увеличи с милиони.

„Настояваме с нашите партньори от „Справедлива Русия” за съдействие по отмяна на таксите за българските студенти, които учат в Русия”, каза още Миков.

Миков заяви, че левицата ще продължава да се бори за отмяна са санкциите за парламентаристи от Русия, защото „и в други европейски страни има разбиране, че те са контрапродуктивни, пречат на нормалния диалог, реализацията на Минските споразумения, и за контактите между народите – културни, образователни и бизнес”.

Миков обясни, че в резултат на изказванията на българския президент, на министъра на отбраната и на външния министър, се злепоставя България и за руските политици не остава незабелязано отношението на някои български политици.

„От руска страна бе констатирано, че българският народ в голямата си част има различно отношения към Русия, партньорството и сътрудничеството с федерацията”, допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия