Преподавател от ВТУ направи библиотека в спортен салон

Снимка: Веселина Ангелова

Преподавател във ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий” направи библиотека в спортната зала на висшето училище. Доц. д-р Димитър Давидов води заниманията по гимнастика и физическо възпитание. Седмица преди Международния ден на книгата-23 април го осенила великолепна идея.

Доцентът се сетил, че разполага с много книги като много от томовете днес са изключителна рядкост. Повечето от изданията са стари, но съдържат полезна и ценна информация.

Заради това доц. Давидов решил да ги подреди на дървен стилаж до шведската стена във физкултурния салон и така да са достъпни за студентите.

В гимнастическата зала съществувала неизползваема врата, която бързо се превърнала в библиотека. Когато томчетата били наредени, преподавателят съобщил на ученолюбивите си възпитаници, че всеки може да ги ползва, да ги вземе и прочете, а след това да ги върне.

Той им препоръчал ако някой от тях също иска да сподели литература, може да я приложи към рафтчетата. По негови наблюдения студентите с любопитство реагирали на идеята.

Според преподавателят много младежи се интересуват от литературата, която касае изучаваната от тях специалност . Има и такива, които искат да разширят своите познания. Това амбицирало преподавателят да подготви библиотека и в залата за лека атлетика на ВТУ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование