Обама призова младите хора да загърбят цинизма и песимизма

Американският президент Барак Обама призова младите хора и ги призова да загърбят цинизма и песимизма, предаде Би Би Си.

На среща в Лондон той увери младежите, че "прогресът е възможен и проблемите могат да бъдат преодолени", като ги прикани да погледнат за по-дълго и по-оптимистично към историята.

По-рано президентът Обама посети в британската столица театър "Глобо", където в деня на 400-годишнината от смъртта на Шекспир актьори изпълняваха сцени от "Хамлет".

Отговаряйки на въпроси на млади хора Обама заяви: "Не бъдете напълно разочаровани, ако след година работа по въпрос, който дълбоко ви засяга, нещата не са напълно завършени." 

"Не се отказвайте и не се поддавайте на цинизма, ако след 5 години бедността не е ликвидирана и не сме направили всички необходими стъпки за промяна на климата. Прогресът е неизбежен, но трябва да се борим за него в дългосрочен план", заяви американският президент.

Обама определи като "вдъхновяваща" срещата с младите хора, "които му дават нови идеи".

Запитан за сигурност и отношението към мюсюлманите , той казва, че опазването на безопасността на хората и справянето с терористичните заплахи е едно от най-големите предизвикателства и определи екстремистите, като "извратени".

Обама също така похвали британския премиер Дейвид Камерън за това, че е "едни гърди напред " по въпросите на правата на хомосуксуалните.

Запитан за справяне с политическите опоненти , Обама каза: "Потърсете хора, които не са съгласни с вас, те ще ви научат на компромис", като подчерта, че за него "компромис" не означава пренебрегване на това, в което човек вярва.

Обама заяви на пресконференция с премиера Дейвид Камерън в петък, че САЩ иска влиянието на Великобритания да нараства, включително и в Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят