В неделя ще вали, повече в Западна и Централна България

През нощта от югозапад валежите ще се активизират, до сутринта ще обхванат Западна и Централна България. Утре ще има значителна облачност, на много места с валежи от дъжд, в отделни райони с гръмотевици. Вятърът ще е слаб от запад, северозапад, в Източна България - от югоизток. Минималните температури ще са между 7° и 12°, максималните между 16° и 21°. Такава е прогнозата на НИМХ към БАН, цитирана от Фокус.

Над Черноморието ще има значителна облачност с превалявания от дъжд, в южната част - придружени с гръмотевици. Вятърът ще е предимно слаб - от югоизток. Максималните температури ще са от 15-16° по северното крайбрежие, до 20° по южното. Температурата на морската вода е 12-14°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала, след обяд ще се усилва.

Над планините ще е облачно, с валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превали сняг. Вятърът ще е умерен до силен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 4°.

В понеделник времето ще се задържи облачно, с валежи от дъжд. В по-голямата част от страната вятърът ще се задържи от запад-северозапад, в източните райони - от юг-югоизток; ще бъде слаб, в Дунавската равнина временно ще се усилва. Минималните температури ще са между 6° и 11°, а максималните между 13° и 18°. Във вторник вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и ще се усили; температурите ще се понижат още. Облачността ще е значителна, валежите от запад на изток постепенно ще спират. В сряда ще има променлива облачност, над много райони намаляваща до предимно слънчево. Сутринта ще е студено, но дневните температури ще се повишат с 3-4 градуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето