Шведски коли на мястото на мавзолея

В интериора на S90 и V90 се откроява големият сензорен екран на централната конзола.

VOLVO S90 и V90 пристигнаха в София

Шофьорът не върти волана на магистрала

Днес е последният шанс на столичани да видят новата “забележителност” в центъра на София. Който е минавал по жълтите павета, няма начин да не е хвърлил поглед към компактната и модерна бяла постройка, която изникна на мястото на мавзолея на площад “Батенберг”. Луксозната конструкция принадлежи на автомобилния производител Volvo и няма за цел да ни връща назад във времето, напротив - показва как ще живеем в най-близко бъдеще. И по-точно как ще се придвижваме с личните си коли.

Във временния шоурум са изложени най-новите модели на шведската компания, която строи здрави като мавзолеи автомобили. Седанът S90 и комбито V90 комбинират скандинавския дизайн с изчистени линии и повърхности, висококачествени естествени материали и върхови технологии. Може би най-забележителните качества на автомобилите са две. Водачите на S90 и V90 получават полуавтономна функция за шофиране - на магистралата можете да пуснете волана, защото при скорост до 130 км/ч колата сама поддържа движението в избраната лента, като следи пътната маркировка. Другата “черешка в тортата” е системата за разпознаване и предприемане на аварийно спиране, когато на пътя излязат големи животни (коне, крави, лосове). Така се избягват тежки сблъсъци или поне се намаляват последствията от тях. С подобни иновации инженерите на Volvo издигат на още по-високо ниво сигурността на пътниците.

В луксозния салон на S90 и V90 се откроява големият цветен сензорен екран на централната конзола, от който с докосване се управляват многобройните системи и функции. Таблото е красиво и изчистено от бутони, за да създаде една изискана скандинавска атмосфера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили