Шофьорът, взривил бензиностанция край Пловдив - без обвинение

Кадър от БТВ

Окръжна прокуратура-Пловдив няма да задържа и повдига обвинение на 44-годишния шофьор от Кюстендил Наско Нешев, който в петък по обяд бе вряза с тира си в бензиностанция "Еко" на 123-и км на автомагистрала "Тракия" и я взриви.

От прокуратурата са разпитали водача на изгорелия камион, който ще остане до понеделник под лекарско наблюдение в Университетска болница "Свети Георги". Пред разследващите той е признал, че му минути преди инцидента му е прилошало и се е опитал да отбие и спре на първото възможно място, което се е оказала бензиностанцията край село Царацово. Тя практически е разрушена след взрива и пламъците, които са стопили навеса, хранителния магазин, кафенето и повечето от колонките. По тази причина собствениците от веригата "Еко" предприеха в събота източване на горивото от резервоарите, което се оказало почти 5 тона дизел, бензин и газ.

Припадналият и неадекватен шофьор бил изтеглен малко преди взрива от кабината на тира от негов колега и от две млади момчета, твърдят един от над 50-те очевидци на инцидента, който по чудо се размина без човешки жертви.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини