Херо спря Мъри с трилър

„Иртиш“ на Димитър Димитров и „Астана“ на Станимир Стоилов не успяха да се победят в дербито между лидерите в Казахстан, но за сметка на това направиха зрелищен голов трилър - 2:2. Това са първи загубени точки за тима на Мъри този сезон. „Астана“ води в класирането с 19 точки след 6 победи и едно реми. Отборът на Херо е втори със 17. По всичко личи, че именно „Астана“ и „Иртиш“ ще са отборите, които ще спорят за титлата през този сезон.

В дербито помежду им домакините от Павлодар започнаха по перфектен начин и още във 2-рата минута поведоха с гол на Йълдъз Ахметов. Играчите на Мъри отговориха светкавично и изравниха още в 6-ата чрез Джордже Деспотович. В средата на първата част обратът беше пълен и изглеждаше, че серията на „Астана“ ще продължи. Серикзан Мужиков направи 2:1 и отново шампионите диктуваха условията на двубоя. След час игра обаче „Иртиш“ възстанови равенството. Карлос Фонсека, бившият играч на „Славия“ и „Черноморец“, направи 2:2 и сложи точка на спора.

В същото време стана ясно, че и легендата на „Милан“ Дженаро Гатузо е получил предложение за работа в Казахстан. Настоящият треньор на „Пиза“ е желан за национален селекционер. Според медиите в Италия от футболната федерация вече са разговаряли с 38-годишният Гатузо, но се очаква поканилите го шефове да.... бъдат сменени след месец.

Последният старши треньор на Казахстан бе руснакът Юрий Красножан, който бе уволнен през декември 2015 г. През януари тази година Станимир Стоилов и Димитър Димитров обявиха в интервюта, че Христо Стоичков е идеалният човек за поста селекционер на националния тим на страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят