Пеев блокира летище в Русия

Феновете на „Амкар“ изпратиха по подобаващ начин своя любимец и легенда на клуба Георги Пеев. Стотици привърженици станаха в 5 сутринта в събота и блокираха летището в Перм, за да се сбогуват с дългогодишния футболист на „червено-черните“.

Бившият национал на България прекрати договора си с руския клуб, въпреки че е имал предварително споразумение с шефовете за нов договор, който е трябвало да бъде подписан през май. Причина за раздялата е конфликт между 37-годишния играч и старши треньора Гаджи Гаджиев след мача със „Зенит“ за купата. За 9 години юношата на „Локо“ (София) изигра за „Амкар“ 243 мача и реализира 43 гола.

„Пеев можеше да си тръгне от „Амкар“ още преди година, когато с него имахме други планове - обясни мениджърът на футболиста Мирчо Димитров. - Тогава той остана, защото силно обича отбора и феновете. За толкова години той даде много на тима. Няма друг такъв футболист, който да е направил толкова за „Амкар“. От утре ще търсим варианти за нов клуб. За Русия е трудно, защото има 6 кръга до края и още не се знае кой ще остане в елита. За Казахстан също е малко вероятно, там се търсят футболисти до определена възраст. Но имаме и други варианти“.

По този начин в „българския“ някога „Амкар“ остана единствено Петър Занев. И ръководството на „червено-черните“ е поставило задача на мениджъра Мирчо Димитров да предложи няколко имена от родния футбол.

„За съжаление е трудно - призна агентът. - За да имаме повече изходящи трансфери, трябва да се следва политиката с налагането на млади състезатели. Такава, каквато в момента провежда Саша Тарханов в „Славия“. Ще видите, че играчи като Йомов, Семерджиев и Карабельов ще бъдат част от националния отбор в скоро време. Стефан Велков също има качества, но той трябва да натрупа още малко опит в „А“ група, преди да излезе зад граница.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят