Герой за „Ливърпул“ хванат с допинг

Добрата форма, в която се намира „Ливърпул“, бе помрачена от допинг скандал. Защитникът на „мърсисайдци“ Мамаду Сако е уличен в употреба на забранени вещества. Именно това бе и причината той да бъде изваден от състава на „червените“ за двубоя с „Нюкасъл“ от Висшата лига в събота.

Ден по-рано на „Анфийлд“ са получили писмо от УЕФА, в което се съобщава, че френският бранител не е издържал допинг тест, проведен след двубоя с „Манчестър Юнайтед“ от Лига Европа.

Въпреки скандала Сако не е със спрени права, но Юрген Клоп е предпочел да се презастрахова от евентуални бъдещи санкции. Тепърва играчът ще дава обяснение пред комисия на УЕФА.

Защитникът изгледа от трибуните равенството 2:2 с „Нюкасъл“ от 35-ия кръг на Висшата лига. „Червените“ поведоха набързо с попадения на Даниел Стъридж и Адам Лалана, но борещите се за оцеляване „свраки“ стигнаха до точката след точни изстрели на Папис Сисе и Джак Колбак.

В друга среща от кръга „Манчестър Сити“ не срещна затруднения в домакинството си на „Стоук Сити“ при успеха с 4:0.

От своя страна „Челси“ прекъсна серията си от 2 поредни загуби с успех във визитата си на „Борнемут“ - 4:1. Изпадналият вече „Астън Вила“ отстъпи на „Саутхемптън“ с 2:4.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят