Феновете на "Ботев" се отказаха от шествие до "Лаута" преди дербито

Феновете на "Ботев" (Пд) се отказаха изненадващо от традиционното си шествие от своя клубен стадион "Колежа" до "Лаута" преди 102-ото градско дерби, въпреки че имаха разрешение за него от полицията.

След общото годишно-отчетно събрание на КПБП (Клуба на привържениците на Ботев-Пловдив) стана ясно, че шествие няма да има и притежателите на 500 талона за мача се събират директно пред касата за гости на стадион "Лаута", която ще отвори в 15 часа.

Билети за феновете на "Локо" за трибуна "Спорт клуб" бяха пуснати още в петък, а за централния сектор под козирката - в събота, на цени от 7 и 12 лв., но продажбата им върви по-слабо от очакваното. Въпреки неособено големия интерес от областната дирекция на МВР са предприели невероятни мерки за сигурност и са осигурила средно по един полицай и жандармерист на 20 зрители.

Кметът на Пловдив Иван Тотев пък издаде заповед, с която обяви сух режим тази неделя от 10 до 24 часа в града под тепетата, докато самият той е на уиски тур из Шотландия.

Слуховете за сериозни кадрови проблеми в "Ботев" преди Битката за Пловдив се оказаха силно преувеличени и от основните си футболисти старши треньорът Николай Костов няма да може да разчита само на бразилския вратар Виктор Голас и халфа Орлин Старокин, които са наказани. Аут по същата причина в тима на "черно-белите" е мароканският страж Ясин ел Харуби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ