Юнайтед на финал след драма в последните минути

Манчестър Юнайтед достигна финала за купата на Футболната асоциация на Англия, след като победи Евертън като гост с 1:2. 

"Червените" отбелязаха и трите попадения в мача, като Фелайни откри за гостите в 34-ата минута, Смолинг си отбеляза автогол в 75-ата и Марсиал вкара победния гол в продължението. 

В началото на мача, и двата отбора направиха опасни атаки. След десет минути, гостите вече бяха набрали скорост и създаваха много опасни положения пред вратата на Роблес. С пропуски се отличиха Лингард, Марсиал и Рашфорд. В 34-ата минута Марсиал подмина Бешич отляво, подаде на открилия се Маруан Фелайни, който не сгреши и откри резултата. 

В началото на втората част, "карамелите" упражниха преса. В 56-ата минута Де Хеа, който отново се отличи с добри спасявания, изби дузпа на Лукаку. В 75-ата минута, в опит да изчисти остро центрирани, Крис Смолинг си отбеляза автогол. "Дяволите" бързо се съвзеха от изравняването на резултата. Отново Лингард и Рашфорд пропуснаха. Така се стигна до 93-ата минута, когато Антони Марсиал получи от Ерера на границата на наказателното поле, напредна и отбеляза победния гол за отбора си. 

Юнайтед са на финал в турнира за първи път от 2007 насам, като очакват на "Уембли" победителя от двубоя между Кристъл Палас и Уотфорд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят