Петьо Блъсков: ДПС е партия, която е до своите избиратели, за разлика от другите

Един председател е махнат, ще избират нов, няма интрига. Мустафа Карадайъ е най-земният човек от кандидатите за поста. Това каза главният редактор на "Труд" Петьо Блъсков пред БТВ за предстоящата днес конференция на ДПС.

ДПС е партия, която е до своите избиратели, за разлика от другите партии. ГЕРБ работи със структури, а БСП напоследък говори само с пъпа си, коментира Блъсков.

Това, че Ахмед Доган ще бъде духовен водач или както го нарекат, е напълно нормално. Той е създател на партията, човек с доста аналитична мисъл, каза още Блъсков. Според него речта на Доган пред коледното тържество на движението е най-ясният, сериозен и доказан анализ на международния политически живот от началото на прехода.

Понякога човек внезапно получава внезапното просветление..., коментира Блъсков нападките към ДПС на изключения председател Лютви Местан. Дали ще бъде поделен електоратът, дали ще има поделяне изобщо - отговорът на този въпрос ще дадат изборите, напомни главният редактор на "Труд". Според него Местан има определено влияние - в Източните Родопи. Да се говори за проруски и протурски партии е замазване на проблема, смята Блъсков.

В политическия живот на света сме едно дребно кученце и не трябва да джафкаме насам и натам, за да не ни ритнат и от двете страни, обясни Петьо Блъсков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика