Абсолвенти от Свищов дариха част от парите си за бала на социален дом

Абсолвенти от специалност „Финанси” в Стопанската академия „Д. А. Ценов” в Свищов дариха хранителни продукти на Социалния учебно-професионален център в село Овча могила. Още при организиране на абсолвентския си бал четвъртокурсниците решили, че остатъка от събраните пари за куверти ще използват за благородна кауза. От социалните мрежи разбрали за кампанията „Купи и дари”, която се организира в Свищов от младите ротарианци.

Като финансисти, студентите добре разпределили бюджета си и с 510 лева напълнили 7 колички с хранителни продукти от първа необходимост като варива, зеленчуци, консерви, олио, сладки, средства за лична хигиена и др. Възпитаниците на свищовския ВУЗ със собствен транспорт доставили дарението в сиропиталището, в което битуват десетки младежи, част от които са с увреждания.

„Така освен приятните емоции от абсолвентския си бал и милите спомени, които ще запазим от 4-годишното си обучение в Стопанска академия, ние винаги ще помним, че именно в Свищов – градът на дарителите, сме се научили, че когато човек иска, ще намери как и с какво да помогне на нуждаещ се”, коментираха младите финансисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини