Затворени са проходи и пътища заради обилен снеговалеж

Жълт код за силен вятър в цялата страна

Рекс Тилърсън обеща, че американската армия ще остане в Сирия

Убиха бос на мафията в Гърция

Турция удължи извънредното положение в страната с още 3 месеца

Ограничено е движението за всички превозни средства през Троянския проход

Тир се обърна на пътя Монтана-Видин

С лихвоточки да се плащат данъци Жилищно-спестовните влогове ще може да се наследяват

Двоен самоубийствен атентат в Нигерия взе най-малко 12 жертви

Президентът награди разузнавачи посмъртно Депутатът Таско Ерменков с отличие от министъра на отбраната

Пълна каша с Истанбулската конвенция Няма нужда от нов превод, документът се ратифицира на езика, на който е договорен

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 януари 2018

Искрен Веселинов: Ние от ВМРО сме категорични, че няма да подкрепим Истанбулската Конвенция, независимо колко превода и бъдат направени

Болниците искат парите си от НЗОК по съдебен път Въпреки решението на съда, здравната каса отказва да плати надлимитната дейност

Училища и градини с по-ниски сметки за парно Потребили сме по-малко топлоенергия през декември

Конфискуваха 304 агнета без документи за превоз

304 агнета, превозвани в ТИР без ветеринарна документация за транспортиране, „арестува“ Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Търговище.

Камионът е бил спрян за проверка от полицията в района на село Голямо Църквище, община Омуртаг, в ранните часове в петък, съобщи директорът на областната контролна служба д-р Анелия Цонева. На място са повикани ветеринарните власти, които са установили, че търговецът кара живата стока към Южна България. Той заявил, че изкупил агнетата от стопани в Търговищко. Проверка потвърдила това, което дало основание на ОДБХ да насочи животните за санитарно клане. Месото ще бъде изследвано. Ако е годно за консумация, ще бъде дарено на социални институции.

В нощта и сутринта на петъчния ден от ОДБХ в Търговище са засекли и нелегално транспортиране на 6 крави и 3 магарета. Камионът с млекодайните бил спрян до търговищкото село Васил Левски. Край язовира на град Омуртаг пък е засечен нерегламентиран превоз на 3 магарета, които трябвало да бъдат откарани на петъчен пазар за добитък.

Тъй като, кравите и магаретата са без ясен здравен статус и са били без документи, те ще бъдат унищожени в екарисаж, съобщи д-р Цонева.

От Българската агенция за безопасност на храните напомнят, че с цел ограничаване и ликвидиране на заболяването заразен нодуларен дерматит в областите Хасково, Стара Загора, Пловдив и Благоевград, е наложена забрана за придвижването на едри преживни животни в Южна България. Въведени са рестриктивни мерки за придвижване в Северна България. В разрез с разпоредбите е било констатирано нерегламентирано превозване на животни и в област Добрич, където са конфискувани 9 агнета без документи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.