Турския правосъден министър: Гърция се е превърнала в сборище за престъпници

Ученици и общинари залесяват Монтана

Христо Радевски от Казанлък за програмата на д-р Емилова: Само за година стопих 49 кг Мъжът се е излекувал от подагра

Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25%

Шефът на правната комисия Данаил Кирилов: Няма прекомерност в процесуалните действия при задържането на Десислава Иванчева

За Гергьовден пускат движението в дясното платно на източната дъга на Софийския околовръстен път от Казичене до АМ “Тракия” Министър Нанков направи оглед и на рехабилитацията на второкласния път София - Петрохан – Лом

Проф. Валери Стефанов: Най-големият враг на масонството са тоталитарните общества В Стара Загора се проведе публична дискусия за свободното зидарство

В Саудитска Арабия затвориха женски фитнес заради “неприличен” видеоклип

Мрежа за трафик на нелегални мигранти е разкрита във Франция

Почина известната руска актриса Нина Дорошина

Апелативна прокуратура – Велико Търново втора по натовареност за 2017 година

Кметът на Търново удостоен с наградата на Министерство на културата „Златен век“ Министър Боил Банов: Велико Търново е град на мислещите и творящите

Арестуваха трима тийнейджъри, ограбили и пребили младеж в Пазарджик

ЕС приветства решението на КНДР да прекрати ядрените си и ракетни изпитания

Раненият от бомбичка полицай: От разпръсналите се стъкла пострада роговицата на окото ми, необходим е по-висок контрол

Лиляна Павлова: Никъде в ЕК няма дневни, тримесечни и шестмесечни винетки

В нито една от седемте държави от Европейския съюз, които прилагат винетна система, няма въведени нито дневни, нито шестмесечни и тримесечни винетки. Това е причината и в България да няма такъв тип винетки, именно защото анализите показват, че са неефективни, струват много повече за гражданите, и разходите за тяхното производство, дистрибуция, продажба и контрол са неефективни. Това заяви пред БНР министърът на регионалното развитие и строителството Лиляна Павлова.

“Не може да си позволим да ремонтираме стремително пътища, без да разчитаме на приходите от тяхното ползване – обясни Павлова – Неслучайно взехме решение да минем към смяна на модела на използването на пътищата и тяхното заплащане, която да доведе до този по-справедлив подход, за който всички се борим. А именно – леките коли да плащат електронна винетка. Ще премахнем една друга основателна критика към нас – електронната винетка ще бъде с валидност 12 месеца, без значение в кой месец си я купил. Това ще стане веднага щом електронната винетна система бъде въведена.”

Като опит за солидарност с тяхното негодувание сме взели като решение и винетките, но и бъдещите стикери да не се плащат за всички пътища, каза още министър Павлова.

“Общинската пътна мрежа става изцяло безплатна, а от републиканската ще оставим безплатна над 3500 км пътища. Това са тези малките, третокласните пътища, които свързват малки населени места”, съобщи министърът.

В момента е обявена третата процедура за избор на изпълнител, който да реализира на практика т.нар. ТОЛ-система.

АПИ има готовност да осигури и обособи алтернативни маршрути и обходи, ако българските превозвачи наложат пълна блокада на гръцката граница по Великден и Гергьовден,съобщи още Лиляна Павлова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.