БСП обсъжда подготовката на предстоящия си конгрес при закрити врати

 При закрити врати ръководството на БСП обсъжда подготовката на конгреса на партията, който ще се проведе на 7 и 8 май. Сред документите, които трябва да бъдат приети, е политическата платформа на БСП, озаглавена "За България - солидарна, суверенна, справедлива", съобщава БНР.

На днешното заседанието на Националния съвет на партията се очакват напрегнати спорове сред ръководството на партията и вътрешнопартийната опозиция, отнасящи се най-вече до номинациите за председател на организацията. До момента е ясно, че са номинирани 32-ма претенденти за поста на лидера Михаил Миков, сред  който се отличават имената на Корнелия Нинова, Драгомир Стойнев и Ангел Найденов.

"Не ми харесва изостреният тон. Моята прогноза е, че на този конгрес или хората просто ще си мълчат, омерзени от това, което става преди конгреса, или действително ще бъде един много, много противоречив, агресивен, и не зная дали убединителен конгрес", коментира евродепутатът Илияна Йотова.

На пленума днес се очаква да бъдат избрани мандатната комисия, така наречените преброителни бюра, както и хората, които ще ръководят заседанията на конгреса. Ръководството на партията вече даде заявка, че целта на конгреса на БСП е да предложи алтернатива на българските граждани, тъй като, според социалистите, днешното управление не може да реши проблемите на страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини