Мустафа Карадайъ избран за председател на ДПС с пълно единодушие

Деветата Национална конференция на ДПС избра единодушно за председател на партията Мустафа Карадайъ, съобщи пресцентърът на партията.

„С нашата кауза в сърцата, с нашата обща сила и воля, с общи усилия можем всичко. Има ли воля, има и път”, заяви след като бе избран Карадайъ. Той благодари на почетния председател д-р Ахмед Доган и конференцията за доверието.

Конференцията избра също и нов Централен съвет, Централна контролна комисия и прие промени в Устава на партията.

Карадайъ беше номиниран от Председателския съвет и 15 областни организации.

След изключването на Лютви Местан той беше един от тримата временни съпредседатели на партията заедно с Рушен Риза и Четин Казак, посочени от почетния председател на Ахмед Доган. На днешната конференция Карадайъ изнесе доклад от името на триумвирата.

Мустафа Карадайъ е роден на 8 май 1970 г. в село Борино, община Борино, област Смолян. Женен, с две деца.

Завършва висшето си образование в УНСС. По професия е икономист, владее два езика – английски и турски. От 1996 г. до 2002 г. е служител в Централата на ДПС. От 1996 до 2001 г. година е преподавател по „Информатика” в НБУ. От 2002 г. до 2010 г. е зам.-изпълнителен директор на Агенция за следприватизационен контрол. Дългогодишен секретар на ЦИК. Депутат в 42-ото и 43-ото Народно събрание.

Учредител на Академичното дружество на ДПС в София и член на ДПС от май 1991 г. Учредител на младежката организация на ДПС и неин председател за първите два мандата (1998-2003 г.).

От 2010 г. до момента е организационен секретар на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС.

На 24 декември 2015 г., заедно с Рушен Риза и Четин Казак, става част от Председателския съвет на партията, до провеждането на 9-та Национална конференция на партията. В този период тримата са и съпредседатели на парламентарната група на ДПС

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика