Утре ни очакват още валежи, придружени с гръмотевици и вятър

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за април, но през деня ще се повишава. През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е значителна с превалявания от дъжд, съобщава НИМХ към БАН, предаде "Фокус".

След временно разкъсване на облачността, след обяд над Южна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра.

В Дунавската равнина ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са от 4 градуса до 9 градуса, а максималните - между 13 градуса и 18 градуса, в южните райони около 21 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от запад. Максималните температури ще са 15°-19°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 2000 м от сняг. На отделни места в масивите от Южна България валежите ще са придружени с гръмотевици. Вятърът ще е умерен до силен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра – около 3 градуса.

През нощта срещу вторник вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад. На много места ще има валежи от дъжд, но с понижението на температурите в западната част на Предбалкана и в отделни високи котловинни полета на Западна България е възможно за кратко дъждът да премине в сняг. През деня във вторник северозападният вятър ще се усили.

Валежите от запад на изток постепенно ще спират, най-късно, едва привечер, в Източна България. Над западните райони облачността ще се разкъса и намалее. През нощта срещу сряда вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне.

Сутринта ще е студено, на места в страната ще се образува слана. През деня ще бъде предимно слънчево и ще се затопли. Дневните температури ще достигнат 16 градуса - 21 градуса. В четвъртък ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над Западна България, но само на отделни места е възможно да превали краткотраен дъжд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето