Проф. Радослав Гайдарски: Съмнявам се дълбоко, че от Фонда за лечение на деца може да се краде

„Съмнявам се дълбоко, че оттам може да се краде – парите се знаят колко са. Затова беше създаден общественият съвет с журналисти, лекари, хора от други сфери. Не мога да си представя как ще се крадат пари”, обяви бившият здравен министър проф. Радослав Гайдарски пред БТВ.

Според него има много неясноти по задържането на директора и членове на Фонда за лечение на деца от началото на тази седмица. Гайдарски смята, че няма логика в това, че проблеми във Фонда не са били споменавани и изведнъж се осъществяват осем ареста.

Относно апартамента във Франция, който беше посочен като мотив за задържанията, Гайдарски обяви, че не помни по негово време да е имало такъв апартамент, но не вижда нищо в лошо да има място, в което да бъдат настанявани децата и техните семейства.

Припомняйки думите на премиера Борисов от периода, в който беше главен секретар: „Ние ги ловим, те ги пускат", Гайдарски коментира: "Пускат ги, защото нямат доказателства".

Той заяви, че през годините много хора бяха задържани без доказателства, „орезилени”, а накрая се оказаха невинни. Гайдарски предупреди, че това е опасно и даде пример с жена финансист от Министерството на здравеопазването, която е заболяла и е починала, след като е била обвинена в злоупотреби заедно с първия министър на здравеопазването в първия кабинет „Борисов” Божидар Нанев, който беше оправдан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право