Проф. Пилософ: Имам задължение към здравето на българските деца

Бях поставен в трудна ситуация, никой не ме е притискал, но взимането на такова решение, и то светкавично, не беше лесно - реших обаче, че имам задължение към здравето на българските деца, разказа пред "Канал 3" новият директор на Център "Фонд за лечение на деца" проф. Владимир Пилософ.

Обикновено децата, които кандидатстват във Фонда, са с много сложни и редки заболявания, хората у нас, които разбират от такива заболявания у нас, се броят на пръстите на едната, най-много на двете ръце, обясни проф. Пилософ.

В обществения съвет също трябва да има хора, които разбират от педиатрия. Хората в него взимат важни решения, включително и дали да се отпуснат средства за операция на дете в чужбина.

На мен ще ми е по-лесно от г-н Александров, защото когато аз видя една преписка, винаги ще има какво да кажа, заяви още новия директор на Фонда.

Тактическата задача е Фондът да продължи да работи без огромни сътресения, защото след смяната на директора има още много хора, които не могат да работят, въпреки че не са отстранени от длъжност.

Разходите, които се правят от бюджета на Фонда, са за пациенти от деца, които отиват в чужбина, има една не малка част, които кандидатстват за заплащане на импланти или за определени изследвания, които не се правят у нас, каза още новият директор.

До 15-20 дни ще представя виждането си в Министерството на здравеопазването за това, което според мен трябва да предстои за Фонда, обясни проф. Владимир Пилософ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве