Звънят от остров в Атлантика

Пощальон влезе в затвора, открили 19 000 писма в дома му

Отпада идеята за двойно по-скъпа синя зона в София (обзор) Ще се забранява влизане в центъра на града според номерата на автомобилите

Опашки от тирове на Калотина, Капитан Андреево и Дунав мост

Австралия обяви конкурс за спасяване на Големия бариерен риф Дава 2 млн. канадски долара награда

Валери Симеонов: Протестите против втори лифт в Банско са част от предизборна кампания

Прищина: Сърбия да не използва за политически цели убийството на Оливер Иванович

Таня Андреева: Държавата не бива да плаща дълговете на общинските болници

Борисов ще участва на форума в Давос

Шефът на “Teлeлинк” купи хърватски TV доставчик

Готвят нов превод на български на Истанбулската конвенция Терминът "джендър" предизвиквал неразбирания

Пускат държавен дълг с рекорден срок от 25 г. На инвеститорите ще бъдат предложени книжа за 100 млн. лв.

Кучета водачи издъхват от миша отрова Лабрадорът Марвин се мъчил 10 дни, но не могли да го спасят

Здравната каса: Решението на ВАС няма правни последици за НЗОК

Посланик Бойко Коцев: Русия и ЕС ще си сътруничат за миграцията

Мароканец спечели първия маратон „Пловдив“ и 3000 лв.

Мароканецът с италиански паспорт Ахмед Насеф спечели първото издание на маратон „Пловдив“, след като измина класическата дистанция от 42,195 метра по булевардите, улиците и парковете на града под тепетата за 2:28,29 часа.

Точно на 5 минути зад победителя на площад „Централен“ финишира българинът Димчо Мицов, следван от сънародника си Андрей Гридин (2:42,59 часа).

Първите 3 места в надпреварата при жените бяха окупирани от българки, като първа финалната линия за 3:10,21 часа пресече Добринка Шаламанова, следвана от Таня Димитрова (3:22,46 часа) и Христина Бранкова (3:28,01 часа). Победителите в двата пола получиха по 3000 лв., вторите – по 2000 лв., а третите – по 1000 лв., от общия награден фонд на маратона от 15 000 лв.

Парични бонуси – по 800 лв. за първо, 500 лв. за второ и 300 лв. за трето място, получиха и призьорите при мъжете и жените в полумаратона на 21,1 км, който бе спечелен от Филип Бенсон (1:21,10 час) и Елена Василева (1:34,38 час).

За най-добрите в надпреварата на 3 км при учениците бяха осигурени велосипеди и предметни награди. Близо 800 състезатели от 17 държави взеха участие в надпреварите в трите дистанции на маратон „Пловдив“, чието провеждане наложи затваряне на 40 улици и булеварди в града между 8 и 14 часа.

Трасето минаваше покрай гребния канал и по мокрия калдъръм на Стария град и затрудни доста участниците. „Стръмните и неравни улици в Стария град ми създадаха огромни грижи.

Мисля, че такъв маршрут или изобщо не трябва да бъде включван или поне да е в началото на маратона, а не в самия му край“, коментира 41-годишният победител Ахмед Насеф. За него титлата в Пловдив е трета в класическия маратон след триумфите в Каварна през 2011 г. и германския град Мюнстер през 2013 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.