Комисия по безопасност на движението в Благоевград с редица мерки за повишаване сигурността на пътя

Празнуваха бабинден с водосвет и ритуално миене на ръцете на лекарите в Дебелец На тържеството присъства 73-годишната Ана Тошева, която се слави като най-опитната акушерка

Франция отхвърли британска идея за мост през Ламанша

Учреден е Съветът на учените към министъра на околната среда и водите

Чешкият парламент свали депутатския имунитет на премиера Андрей Бабиш

Кое име липсва в разследването на bTV за детските градини? Лидер на „Да, България!“ записал децата си в детска градина в нарушение на правилата, партията се отплаща с подкрепа на Мариана Иванова

Николина Ангелкова: Над 61% от чуждестранните туристи у нас идват от страните от ЕС

Горещини в Австралия взеха жертви

„Галъп“: Българите не приемат домашното насилие, както и „третия пол“

Ники Хейли: Русия подкопава международните усилия срещу употребата на химически оръжия

„Славия“ взема 1, 5 млн. евро за младежки национал

Задържаха непълнолетен дилър на наркотици в София

Електронни реклами заменят предизборните плакати в Русия заради студа

Вехтории подпалили къща на изгоряла в пожар жена

Обновяват улици и паркове в Шумен за 7,2 млн.лв.

Общински съветник от РБ разбуни Столипиново навръх Цветница

Общинският съветник от Реформаторския блок и коалиция „Здравко Димитров: да решаваме заедно“ Айри Мурад разбуни ромския квартал „Столипиново“ в Пловдив навръх Цветница и поиска оставката на директора на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.

Около стотина души се включиха в мирния протест и застанаха зад исканията на Айри Мурад. Според единствения представител на Народната партия „Свобода и достойнство“ (НПСД) на Касим Дал и Корман Исмаилов в 51-членния Общински съвет от „Чистота“ тотално били загърбили Столипиново, където имало по 1 контейнер за смет на 3 блока.

Затова имало боклуци по улиците и мазетата, а местните хора да изхвърлят отпадъците от терасите си. Около детските градини и училищата също били натрупани огромни камари от отпадъци пак поради липса на казани, жалваха се ромите.

Те не криеха притесненията си, че със затопляне на времето могат да плъзнат зарази и инфекции. „Столипиново чисти цял град с човешкия си ресурс в „Чистота“. В същото време общинското предприятие е забравило „Столипиново“.

Затова и ние, хората от квартала, питаме в чий джоб потъват парите, които уж се харчат за почистване на района. Тук всекидневно трябва да идват камиони и да извозват сметта, а това не е правено от много време. Затова ще сезирам всички институции, които могат да вземат отношение по проблема“, закани се Айри Мурад.

Часове преди протеста шефката на групата в местния ОбС Пепа Деведжиева се разграничи със специална декларация от него и обяви, че това било солова акция на Айри Мурад.

Според шефа на ОП „Чистота“ Иван Стоянов Айри Мурад му искал оставката по лични причини – дни по-рано бил уволнил майка му Казик Мурад заради мързел и несправяне с работата. „В събота след обяд Айри Мурад ми се обади и ми благодари, че чистим много добре и редовно техния квартал „Столипиново“.

После поиска да върна майка му на работа. Но след като аз отказах да „преговаряме“, спретна „мирен протест“ навръх Цветница“, заяви за „Труд“ Иван Стоянов.

Шефът на „Чистота“ допълни, че Пловдив генерира 150 000 тона боклук годишно и по-голяма част от него идва от Столипиново. „От цял Пловдив единствено тук сметовозите минават не само в делнични дни, но и в събота и неделя и пак трудно насмогваме.

За 5 години съм направил за чистотата на Столипиново повече отколкото Айри Мурад за цял живот“, допълни Иван Стоянов. Недостигът на казани бил заради кражби, цветните пластмасови контейнери били палени, допълниха от „Чистота“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.