Деца с увреждания караха ски в Банско

260 танцьори от 10 държави се състезаваха в Монтана

Децата на Станка Златева вече печелят медали За залата в Сливен шампионката теглила сериозен банков кредит

Разследват смъртта на 70-годишен, починал след сбиване със сестра си

Над 50 огнеборци, горски и доброволци гасиха 5 часа пожар край Търново Спасителите били принудени да изминат 5-6 километра пеша в непрестъпната местност

Арестуваха рецидивист в момент на производство на пико Наркопроизводителят е спипан в дома му в Долна Оряховица

Боил Банов: Културата винаги остава в световен мащаб като един от най-ниско финансираните сектори

Жена е пострадала при взрив на газова бутилка в апартамент в столичния квартал “Западен парк”

Посланикът на Русия Анатолий Макаров: Гласувах за нашите добри братски отношения

Самотна възрастна жена от село Дрен получи дърва и лекарства 78-годишната Баба Седефка е готова да върне добрината

Пълен пакет звезди в „Гринго“ Екшън комедия от Наш Еджъртън

Водач с тежки травми след катастрофа край Търново

Герджиков атакуван два пъти от телефонни измамници Искали му 20 хил. лв., иначе щели да убият жена му и него

Емил Димитров: Най-много корупционни практики има при горивата

Електрошок със силата на 1914 коня Хърватското чудо е най-бързият електрически автомобил

Йорданка Фандъкова: Зам.-кметът няма отношение с обществената поръчка, затова поисках ръководителите на ЦГМ да депозират оставките си

“Зам.-кметът няма отношение с обществената поръчка, затова поисках ръководителите на ЦГМ да депозират оставките си”, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ във връзка с подадената оставка на зам.-кмета с ресор „Транспорт” Любомир Христов.

„За съжаление има такива случаи, които съпровождат нашата работа. Важното е да се реагира бързо и адекватно и да не остава грам съмнение в това, че не толерирам по никакъв начин каквито и да е било обвързаности или съмнения за това.

В случая зам.-кметът, който е добър професионалист и който има голяма заслуга за всичко, което се случва в последните години в София, в сферата на инфраструктурата и подобряване модернизация на градския транспорт, постъпи отговорно, защото каквито и обяснения да даде, съмнения винаги ще останат в хората”, заяви столичният кмет.

„Това не трябва да се допуска и всички ние, които имаме тези позиции, носим отговорност пред хората и знаем, че доверието е най-големият капитал. Трудно се защитава и много лесно се губи”, уточни Фандъкова.

„За мен беше важно, че показахме за пореден път бърза реакция и отговорно поведение. По думите й самият зам.-кмет няма отношение по тази обществена поръчка. „Тя е правена от ЦГМ и затова поисках да депозира ръководството на ЦГМ оставките си, за да може да приключат проверките”, допълни Фандъкова.

„Факт е, че проверки се правят постоянно – от началото на месец април аз възложих и се работи по проверка на всички обществени поръчки в „Центъра за градска мобилност”, далеч преди да станат известни тези факти, за които говорим и преди хора от опозицията да призоват към това, защото в моята практика проверките са непрекъснат процес”, добави кметът.

„Назначих и поисках и външна експертиза, за да може да сме сигурни, че неща са изпълнени както трябва”, каза още Йорданска Фандъкова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.