Корнелия Нинова: Тежестта в БСП да се измести върху структурите

"Разчитам на подкрепата на организациите, които ме номинираха, на хората извън БСП, защото получих морална подкрепа от много граждански структури, интелектуалци, кооперативни съюзи, на идеите си, на характера си, на волята си", заяви за БНТ депутатът и заместник-председател на ПГ на “БСП лява България“ Корнелия Нинова - кандидат за лидер на социалистическата партия.

Според нея ситуацията вътре в партията е “богата на идеи и на хора, сложна, защото има различни идеи и различни хора, които спорят помежду си”, но партията “е с потенциал, с възможности”. Слабите структури по места, организационното състояние на БСП е един от проблемите, отбеляза тя и добави, че има своето решение – “тежестта на партията да се измести върху структурите”, защото в момента е на върха.

“Структурите не участват във взимането на решения. Предлагам това да стане, да се чувстват причастни. Сега политиките се спускат от горе надолу, решенията – от горе надолу. Понякога ги налагаме със сила от позиция на ръководство, на елит на БСП. Смятам, че това трябва да бъде обратен процес – отдолу да идват идеите, отдолу да идва енергията, отдолу да идват кадрите, които да израстват”, подчерта Корнелия Нинова.

БСП свиква 49-тия си конгрес на 7 и 8 май, а вчера Висшият съвет на партията одобри проектите на основните документи – единият отбелязва 125-годишнина от учредяването ѝ, а другият очертава приоритетите на социалистите. Партийният форум ще избира и нов лидер – кандидатите за председателското място са 32-ма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика