Тед Круз и Джон Касич се обединяват срещу Тръмп

Претендентите за кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия Тед Круз и Джон Касич решиха да работят в екип, за да предотвратят победа на Доналд Тръмп в предварителната партийна надпревара за номинацията. Това гласят съобщения на предизборните щабове, предаде БГНЕС.

След предварителния вот в значителен брой щати Тръмп е все по-близо до събирането на необходимия му брой партийни делегати, които да го изберат за кандидат на републиканския конгрес през юни. Круз и Касич са единствените останали съперници на строителния предприемач и риалити звезда в надпреварата и с общите си действия целят да предотвратят мнозинството на делегати на Тръмп.

Кампанията на Круз ще „фокусира времето и ресурсите си в Индиана, като освободи пътя на губернатор Касич в Орегон и Ню Мексико”, заяви мениджърът му Джеф Роу, а подобно съобщение дойде и от щаба на Касич. „Олеле, Тед Лъжеца и Касич току-що обявиха заговор, целящ да предотврати победата ми за републиканската номинация. ОТЧАЯНИЕ”, коментира в туитър Доналд Тръмп.

Въпреки популярността на милиардера, все повече негови противници, като кандидатът за президент от 2012 г. Мит Ромни, в самата Републиканска партия надигат глас. Утре предстои републикански вот в 5 щата – Кънектикът, Делауер, Мериленд, Пенсилвания и Род Айлънд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят