Рецидивист с 23 присъди с постоянен арест за пореден грабеж

снимка: архив

Съдът наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Андрей К., на 24 г. от гр. Стара Загора, по искане на Районната прокуратура от 22 април. Срещу него са били повдигнати обвинения за грабеж в условията на опасен рецидив, съобщиха от държавното обвинение.

В хода на досъдебното производство е установено, че на 17 март 2016 г., Андрей К. е откраднал от офиса на пострадалия кожена чанта, с намиращите се в нея лични документи, мобилен телефон, портфейл и пари, всичко на обща стойност около 600 лева.

За последните 10 години Андрей К. е осъждан 23 пъти за извършени престъпления от общ характер, предимно кражби. На 4 декември 2015 г. е бил освободен от затвора, след излежаване на последната си присъда, като в сила срещу него в момента са още три висящи досъдебни производства.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че на база събраните доказателства става ясно, че именно Андрей К. е извършителят на обвинението по делото, и съществува реална опасност да се укрие или да наруши отново закона. 

Взетата мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право