Разпитаха Радан Кънев за корупцията в ДАИ, той се скри от журналистите

Лидерът на ДСБ и съпредседател на РБ Радан Кънев

Около половин час следователи към спецпрокуратурата разпитваха лидера на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев за корупцията в ДАИ. Политикът се яви в сградата на бул. „Г.М. Димитров“ в 10 ч и избра да излезе с кола през един от входовете на следствието, подминавайки съдебните репортери, които го чакаха.

Това е вторият опит на спецпрокуратурата да разпита Кънев. Миналият понеделник той предпочете да се срещне с избиратели от Велико Търново, а не да дава показания.

Според разследващи Кънев преповторил твърденията си от пресконференция на ДСБ, на която съобщи, че имал информация за злоупотреби в „Автомобилна администрация“. Според него в Благоевград, Хасково и Видин имало две корупционни схеми, контролирани от ГЕРБ и от ДПС.

След разпита Кънев е отпътувал за Стара Загора.

По-рано през април призован на бул. „Г.М. Димитров“ бе и транспортният министър Ивайло Московски, който също пожела да се скрие от журналистите.

Корупционният скандал в ДАИ гръмна в началото на април, когато спецченгета оковаха с белезници шефа й Цветелин Цветанов и други 17 души, които прибирали „такса спокойствие“ от превозвачески фирми и рушвети за издаване на фалшиви книжки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право