Двама загинаха при пожар в барутен цех в "Арсенал"-Казанлък

При ремонт на машина в завод 3 за пресоване на барут в "Аресенал" искра от нея е подпалила барут, който е бил в близост и е предизвикала взрив, последван от пожар.

При инцидента обгарят до смърт двама души, сред които, по непотвърдена информация, е началникът на цеха и един от монтьорите, трети човек е пострадал, но е оцелял, предаде kazanlak.com.

Цехът се е намирал на 2 километра от портала, като в него е имало взривно вещество - нитроцелулоза, което се използва за барут.

"Не взрив, а запалване по време на настройка на оборудване в барутния Завод 3 са причина за инцидента, възникнал тази сутрин около 10,30 часа на територията на „Арсенал“ - Казанлък", съобщи изпълнителният директор на дружеството Николай Ибушев.

Пожарът вече е локализиран.

Гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” заяви, че "разрушенията са незначителни. Всеки момент ще пристигне на място лабораторията, която да замери околната среда. Към момента обаче информацията е, че няма опасност за населеното място”.

Район е отцепен.

Сигналът за инцидент е подаден на спешния телефон 112 около 10.30 ч.

Във военния комплекс са влезли пожарна, полиция и линейка, както и екипи на Регионалната дирекция на ПБЗН, уточниха за БГНЕС от пресцентъра на ОДМВР-Стара Загора.

Окръжна прокуратура-Стара Загора е започнала разследване за възникнала производствена авария, съобщава "Фокус". По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров екип от двама следователи се намира на мястото на инцидента, за да извърши оглед.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини