Нападната от глутница кучета жена осъди за 3 хил.лева общината в Сливен

Ухапана от бездомно куче жена осъди община Сливен да й плати 3 хил.лева обезщетение за причинените й неимуществени щети. Съдебното решение е окончателно и не подлежи на обжалване, тъй като бе потвърдено от втората и последна инстанция по казуса - Окръжния съд в Сливен.

Текстилната работничка е била нападната от глутница бездомни кучета сутринта на 19 февруари м.г., докато отивала на работа. Ужасяващият инцидент станал на пешеходната пътека на едно от най-оживените места в града - пред кооперативния пазар. Жената пресичала към отсрещната автобусна спирка, когато песовете я връхлетели.

За късмет, минувач й се притекъл на помощ. Наблизо бил и неин колега, който също се втурнал да я спасява. Въпреки това, едно от кучетата успяло да я нахапе в горната част на десния й крак. Тя била откарана в инфекциозното отдÐ
?ление на областната болница, където й назначили лечение. Месеци след преживения кошмар пострадалата оставала в тежко положение. Болките в крака не отшумявали, раната не зараствала.

Жената изгубила емоционалното си равновесие, изпитвала страх, измъчвало я безсъние. Така станала пациент и на сливенски психиатър, който е назначил медикаменти.

По делото са представени доказателства, че от януари 2015г. до изграждането на приют за безстопанствени животни, общината е възложила с договор на фирма "Три Д"ЕООД-Ямбол грижата за бездомните кучета в Сливен.

Обезщетението на пострадалата ще плати не ямболската фирма, а общината, тъй като според Закона за задълженията и договорите този, който е възложил на другиго някаква работа, отговаря за причинените от него вреди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право