Откриха Пекинския автомобилен салон

В понеделник беше открит Пекинския автомобилен салон. Чуждестранни и китайски производители се конкурират, в предлагането на нови модели, за да изкушат все по-взискателните клиенти, предава БГНЕС.

Още от началото на деня хиляди професионалисти и журналисти се наредиха по пътя към големия изложбен център, разположен близо до международното летище в североизточната част на столицата.

Конструктори на леки автомобили, производители на камиони и автооборудване представят продуктите си на големи екрани, разположени в 8 огромни павилиона и десетки по-малки.

Почти никакъв пазар преди едно поколение, от началото на второто десетилетие на века Китай оглавява световната ранглиста по обем. Той попи 24,6 милиона нови превозни средства миналата година, почти двойно повече от ЕС. След години на експлозивен растеж, пазарът изглежда все пак влиза в зряла възраст с растеж, който е само 4,7% през миналата година, тъй като китайската икономика показва признаци на забавяне.

За да постигнат обеми те се насочват към потребителите от вътрешните населени места, а не само към тези в проспериращите и задръстени крайбрежни градове.

Китайските автомобилни производители, малко известни извън техните граници (Changan, Great Wall, ... BAIC) се възползваха от тази промяна в търсенето заради евтиния градски сегмент 4x4, и започнаха да отхапват от пазарните дялове на чуждестранните производители, които са задължени да са партньори в съвместни предприятия с китайски компании.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили