Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов: Делото срещу Цветан Василев върви, без да се бави

Делото срещу избягалия банкер Цветан Василев за присвояване на 206 млн. лв. от КТБ върви, без да се бави, въпреки че той не е в страната. Това съобщи в предаването „Беновска пита“ по Канал 3 зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.
"Няма никаква пречка делото срещу Цветан Василев да се води задочно и да бъде изтъркаляно и на трите инстанции", каза още Сарафов.

Според него голяма част от внесените от прокуратурата обвинителни актове получават осъдителни присъди в съда, проблемът обаче е че, по-често т. нар. знаковите дела не получават такави, допълни заместникът на Сотрир Цацаров.
Невъзможно е за един справедлив съд да има 100 % осъдителни присъди - нереалистично е, откровено каза Сарафов.

Зам.-главният прокурор е на мнение,че едно определено съсловие протестира против прокуратурата и по думите му следовятелят Бойко Атанасов се опитва да се хареса на някого.

"Лошите се стремят да дестабилизират държавата и институцията прокуратура, защото нямат интерес тя да си върши добре работата", каза Сарафов, без да ги назове поименно.

Той категорично отрече да се дават задачи на прокуратурата на срещите, които се провеждат между премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров, на които присъства и самият Сарафов. На тези срещи се обсъждат конкретни задачи и приоритети, изтъкна зам.-главният прокурор.

Сарафов подчерта още, че по скандала с Фонда за лечение на деца се работи сериозно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини