Грабителят Чефо Косъма задържан с трева и пистолет

Стефан Захариев-Чефо Косъма. Снимка Архив

Известният с криминалните си аматьорски подвизи Стефан Захариев - Чефо Косъма, пак попадна в ръцете на полицията. Този път за една цигара с марихуана.

В края на миналата седмица при обход в района на ул."Ален Мак" полицейски екип забелязал младеж със съмнително поведение. Щом зърнал униформените, изхвърлил предмет под кола на принципа "гузен негонен бяга". Полицаите веднага установили, че това е пистолет “Екол”, а в ръката си техният стар познайник Косъма държал цигара. Сам си казал, че не е обикновена, а пуши марихуана.

Съдържанието ще бъде изследвано, в масивите на службата за Контрол на опасните средства се извършва и справка за пистолета, който по данни на притежателя му е газов, съобщават от полицията. Стефан бил арестуван за 24 часа и работата по изясняване на случая продължава. Срещу него е образувано досъдебно производство за държане на наркотични вещества.

Шуменецът е известен на полицията с грабеж, противозаконно отнемане на автомобил и държане на наркотични вещества. Има наложена условна присъда и е твърде вероятно след поредната полицейска засечка да се озове зад решетките.

Първите прояви на Чефо бяха неуспешен грабеж на златарско ателие и слаба плячка от денонощен магазин през януари 2013 г. И в двата случая тийнейджърът насочвал оръжие срещу собствениците на обектите. Срещнал яростна съпротива от шуменския златар Гаро и съпругата му, която действала с дилаф. Аматьорската група беше задържана часове след извършване на посегателствата. След това Чефо беше хванат с 3 гр. марихуана. Явно не е приключил с престъпните си изяви, щом продължава да носи оръжие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право