Министър Московски: Следващият път ще бъде отговорено реципрочно на гръцките фермери

"Това е последният компромис." Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски пред журналисти след срещата с представители на протестиращите превозвачи, предаде "Фокус".

„Ако оттук нататък, тъй като вече осма, девета година се случват тези незаконни действия от страна на Гърция и на техните фермери – да се блокира границата, ще бъде отговорено реципрочно, и то този път не само от транспортния бранш, а от всички, които ще се присъединят към тази декларация“, каза Московски.

Той добави, че Бойко Борисов ще разговоря с министъра на външните работи Даниел Митов, за да бъде извикан гръцкият посланик и до края на тази седмица да му бъде връчена декларация от името на превозвачите, за да може да се информират съответно и гръцките власти. Московски заяви, че превозвачите са влезли в положение на ситуацията и са приели да отстъпят в момента в името на нормалното функциониране на границите и това българските граждани да могат да пътуват свободно, а също и гръцките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини