Класираха най-красивите междублокови градини в Търговище

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров обяви победителите във възобновения конкурс за най-привлекателно междублоково пространство, с който общината иска да стимулира гражданите да се грижат за естетиката на зоните около тях. Тазгодишната надпревара събра близо 10-на участници.

Най-много точки спечели градинката пред блок 5 на ул.”Паисий”, в чието оформяне и поддържане са се включили деца и възрастни. Според регламента на конкурса ангажирането на повече от живущите в сградата носи допълнително точки. По същия начин се оценява използването на отпадъчни материали, на които е даден нов живот в оформянето на пространството, както и влагането на разнообразни растителни видове. Поставянето на пейки и кошчета за боклук около градинките са други от критериите, които нареждат класацията, припомниха от общината.

Тъй като в градинката пред блок 5 са участвали и малки, и големи, а всеки е допринесъл за украсата на зелената площ пред жилищната сграда, журито единодушно е определило и победителя.

Общото събрание на етажната собственост там ще получи 200 лв. награда.

На второ място са класирани усилията на живущите във вход Е на бл. 21 в кв. „Запад 1”, а на трето градинката на ул. „Палаузов” 34. Участниците от тези адреси ще бъдат стимулирани с по 150 и 100 лв.

Условието на конкурса е средствата от наградния фонд да се използват отново за облагородяване на междублоковото пространство, закупуване на нови растения или оформяне на кътовете.

Конкурсът беше възстановен след близо 3-годишно прекъсване, което се наложи заради масовото разкопаване на улиците по време на изпълнение на проекта за водния цикъл.

Общината в Търговище има амбицията да върне ежегодния конкурс и да стимулира с нови форми надпреварата между гражданите за разкрасяване на градинките и площите около жилищните сгради, каза кметът д-р Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл