Премиерът Борисов: По-качественото образование води до по-добра квалификация и оттам до по-висок БВП

Протест на овцевъди и козевъди пред Министерския съвет

Охридското езеро е на 4 милиона години Защо Македония трябва да е следващата ви дестинация?

Рекордна глоба за „Гугъл” заради „Андроид”

Владислав Горанов: ЕЦБ поставя трите големи банки у нас под мониторинг Финансовият министър подава днес апликационна форма за европейския банков съюз

Роботи доставят колети и храни в Китай

Министър Румен Порожанов: 1 млн. лв. ще струва компенсирането на стопаните с евтаназираните заради чумата животни

Откриха наличие на бактерия ешерихия коли във водата в Брезнишко

Полиция издирва 57-годишен австриец, изчезнал на 9 юли

Безработен атакува с камъни селско кметство

Джон Мейждър: Фанатичните поддръжници на Брекзит в парламента ще доведат Великобритания до нови избори

Легендата за Зоро оживява сред бойните кули на Царевец

Европейските митнически администрации с обща харта на ценностите

Столичната митница продава на търг отнети в полза на държавата фотоволтаици и монтажни елементи

Заловиха иманяр, струпал таен „музей” в дома си

Другари в БСП в спор с коя руска партия е най-важно да се контактува

Снимка от подписването на споразумение между председателя на БСП Михаил Миков и председателя на „Справедлива Русия” Сергей Миронов, разкритикувано от Димитър Дъбов

Задочен спор с коя партия в руската „Дума“ е най-важно да се контактува си спретнаха другари от БСП.

Докато лидерът на партията Михаил Миков беше в Русия, бившият член на ръководството Димитър Дъбов го обвини в „груб фал“ в интервю за „Стандарт“. „Миков в момента е в Москва за подписване на договор със „Справедлива Русия“. Това според мен е следващият груб фал, който се прави. БСП има от 2003 г. договор за сътрудничество с най-голямата партия в Русия – управляващата „Единна Русия“, посочи Дъбов.

Миков отговори във фесйбук с пространно съобщение, закачено да стои най-отгоре на „стената“ в профила му:

„Докато бях на посещение в Русия, някои наши партийни другари, начело с Димитър Дъбов, били силно обезпокоени от контактите на БСП със „Справедлива Русия“. Защото „Справедлива Русия“ била „най-малката опозиционна партия в руската Дума“ и защото това водело до „зарязване на отношенията с най-голямата партия „Единна Русия“.

Първо, струва ми се важно да се търсят политически партньори не с оглед на това кой участва в управлението, а кой изповядва левите ценности.

Второ, „Справедлива Русия“ далеч не е най-малката партия в Руската Дума и всеки себеуважаващ се политик трябва да знае това, освен ако иска да стане смешен. Със своите 64 народни представители „Справедлива Русия“ е третата по големина парламентарна група в Думата, с малка разлика след втората – тази на комунистите.

Трето, сътрудничеството със „Справедлива Русия“ не значи в никакъв случай прекратяването на диалога и с други руски партии. По детски наивно е да се приеме това. Затова по време на посещението си имах срещи и с комунисти, и с представители на „Единна Русия“, и с представители на други руски партии в различни институции. За България е важно да не се губят контактите с Русия по всички канали, но това явно не се разбира и оценява.

И накрая, понеже хората бързо забравят, искам да припомня, че точно другарят Дъбов взе участие на конгреса на „Справедлива Русия“ преди малко повече от две години. И, както е видно от фотографиите му от форума, се е забавлявал от сърце, както само той умее.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.