Австралия приветства експериментален спасителен дрон

През обектива на „Труд“: Как Борисов и Меркел отговарят на медиите (СНИМКИ)

Борисов отговаря на „Труд“: Лидерите от Западните Балкани трябва колкото се може по-бързо да покрият критериите за членство в ЕС

ЦСКА бие с голове на новите

Гледайте НА ЖИВО пресконференцията на Борисов и Меркел

Меркел отговаря на „Труд“: Подкрепяме България за Шенген, но не мога да кажа точна дата за присъединяване Възлагаме големи надежди на българското председателство, каза германският канцлер

Ердоган обяви началото на турската военна операция в сирийския град Африн

Вучич към сърбите в Косово: Останете тук, не напускайте домовете си, ще ви помагаме

Делегация на ЕК оцени високо работата на ГДБОП в сферата на киберсигурността

Спас Русев гледа „Левски“

Въвеждат Монтесори педагогика в детските градини в Габрово Проектът стартира с 90 000 лева

НКЖИ: Неразрешена маневра е причина за дерайлиралата цистерна с газ на гара Бяла

Борисов и Меркел разговарят в резиденция Бояна (СНИМКИ)

Екатерина Захариева: Реалистично е Македония да получи покана за членство в ЕС още тази година

Произвеждат 50 хиляди кубика сняг за Световното по сноуборд в Банско

Другари в БСП в спор с коя руска партия е най-важно да се контактува

Снимка от подписването на споразумение между председателя на БСП Михаил Миков и председателя на „Справедлива Русия” Сергей Миронов, разкритикувано от Димитър Дъбов

Задочен спор с коя партия в руската „Дума“ е най-важно да се контактува си спретнаха другари от БСП.

Докато лидерът на партията Михаил Миков беше в Русия, бившият член на ръководството Димитър Дъбов го обвини в „груб фал“ в интервю за „Стандарт“. „Миков в момента е в Москва за подписване на договор със „Справедлива Русия“. Това според мен е следващият груб фал, който се прави. БСП има от 2003 г. договор за сътрудничество с най-голямата партия в Русия – управляващата „Единна Русия“, посочи Дъбов.

Миков отговори във фесйбук с пространно съобщение, закачено да стои най-отгоре на „стената“ в профила му:

„Докато бях на посещение в Русия, някои наши партийни другари, начело с Димитър Дъбов, били силно обезпокоени от контактите на БСП със „Справедлива Русия“. Защото „Справедлива Русия“ била „най-малката опозиционна партия в руската Дума“ и защото това водело до „зарязване на отношенията с най-голямата партия „Единна Русия“.

Първо, струва ми се важно да се търсят политически партньори не с оглед на това кой участва в управлението, а кой изповядва левите ценности.

Второ, „Справедлива Русия“ далеч не е най-малката партия в Руската Дума и всеки себеуважаващ се политик трябва да знае това, освен ако иска да стане смешен. Със своите 64 народни представители „Справедлива Русия“ е третата по големина парламентарна група в Думата, с малка разлика след втората – тази на комунистите.

Трето, сътрудничеството със „Справедлива Русия“ не значи в никакъв случай прекратяването на диалога и с други руски партии. По детски наивно е да се приеме това. Затова по време на посещението си имах срещи и с комунисти, и с представители на „Единна Русия“, и с представители на други руски партии в различни институции. За България е важно да не се губят контактите с Русия по всички канали, но това явно не се разбира и оценява.

И накрая, понеже хората бързо забравят, искам да припомня, че точно другарят Дъбов взе участие на конгреса на „Справедлива Русия“ преди малко повече от две години. И, както е видно от фотографиите му от форума, се е забавлявал от сърце, както само той умее.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.