След 8 месеца арест и промяна в обвинението: Тъст, гръмнал зет си, излиза на свобода срещу 20 000 лв.

снимка: архив

57-годишният столичен бизнесмен Румен Иванов, който застреля със законно притежаван пистолет зет си Николай, излиза на свобода под парична гаранция от 20 000 лв. Това определи Варненският окръжен съд.

Иванов е в ареста от 23 август 2015 г., когато привечер след скандал в апарткомплекс до плажа на Кабакум, той гръмна мъжа на дъщеря си Елена, повика полиция и се предаде с думите: "Застрелях зет си, за да не пострада някой друг." В хода на разследването стана ясно, че младото семейство било пред развод, а тъстът полагал големи грижи за двете си невръстни внучета.

Той бе подведен под отговорност за убийство, извършено по опасен за мнозина начин и затова опитите му да излезе на свобода дотук все удряха на камък, въпреки солидната му биография и чистото му съдебно минало.

Вчера обаче Варненската окръжна прокуратура промени обвинението в убийство по чл. 115 от НК, за което максимално допустимия срок за задържане под стража е 8 месеца. Той е изтекъл на 23 април, а гаранцията трябва да се внесе до една седмица, съобщиха от пресцентъра на съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право