Борисов за българските шофьори и превозвачи: Показват класа и европейска толерантност

Снимки: Официален фейсбук профил на Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов изказа благодарност към българските превозвачи, които се отказаха от блокирането на българската граница с Гърция по Великден. Според него те са се отличили с класа и са показали, че европейската политика и толерантност са важни за всички, предаде "Фокус".

„Понеже днес имах среща с българските превозвачи, с българският туристически бранш, вие знаете, чe всеки януари вече близо десет години абсолютно в нарушение на всякакви закони, норми, гръцките фермери затварят международните ни контролно-пропускателни пунктове, по един безобразен начин. Отиват зарязват тракторите на магистралата и по месец и половина блокират пътя“, каза Борисов.

Той изрази съпричастност към българските шофьори и превозвачи, които не само търпят финансови загуби, но и са унижавани, тъй като живеят на границата по три, четири, пет дена докато им „скимне“ да ги пропуснат.

„Днес аз съм им благодарен, че те отново показаха класа и че европейската политика, европейската толерантност трябва да е винаги над всичко и се съгласиха за тези Великденски празници да не блокират от българска страна границата”, допълни той.

Борисов изрази надежда догодина гръцките фермери да не постъпват като последните десет години, защото по думите му това би било голяма обида за толерантната българска нация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини