Отложиха откриването на нови производствени цехове във ВМЗ заради трагедията в Казанлък

Планираното за този вторник откриване на основно реновираните производствени мощности на площадка "Иганово" бе отменено от ръководството на "ВМЗ" ЕАД - Сопот в знак на съпричасност с трагедията в "Арсенал" АД - Казанлък, съобщи изпълнителният директор на оръжейницата инж. Иван Гецов.

Той изпрати съболезнователен адрес до изпълнителния директор на "Арсенал" АД Николай Ибушев. "Ръководството, работниците и служителите във "ВМЗ" ЕАД изказваме подкрепа и солидарност в този труден и тежък момент", пише в него.

Лично министърът на икономиката Божидар Лукарски бе очакван на площадката край село Иганово да пререже лентата на модернизираните два цеха, но най-вероятно това ще стане в дните след Великден и преди Гергьовден. Реновирането на производствените мощности се наложи след двата взрива на 21 март и 14 април 2015 година, когато бяха засегнати склад за боеприпаси и монтажен цех. За откриването на обектите във ВМЗ-Сопот освен министър Божидар Лукарски и заместника му Любен Петров бяха поканени и партньори на оръжейницата от САЩ, с които дружеството вече има сключени договори за следващите пет години. Това са компаниите "Chemring Ordnance" и "Global Ordnance", с които до края на тази седмица се очаква да се подпишат още 2 договора за поръчки.

Всички служители и работници във ВМЗ-Сопот вече получиха великденски премии в размер на 462 лв. и сега вече чакат първите си финансови бонуси по нововъведената от ръководството система за допълнително стимулиране на база постигнатите резултати. Те ще бъдат изплатени със заплатите за месеците май и юни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини