На 20 юли 2018 да почерпят

Автоиндустрията в САЩ призова Тръмп да не налага мита върху вноса на коли

Муслин и Янкович отпадат като вариант за „Левски“

1700 незаети места останаха в софийските гимназии

Новият британски министър за Брекзит иска по-интензивни преговори с ЕС

Творчески терминал „България – Израел” Този нов културен формат е продължение на фестивала „Българска душа на Святата земя”

Кнесетът прие спорен закон, даващ право на самоопределение само на евреите

Погазват се правата на психично болните

Учени регистрираха нова сеизмична активност край вулкана Етна

Сменяме валидните винетки с електронни Общините искат 20% от таксите

Борисов пред „Известия“: Влизането на Турция в ЕС в момента е невъзможно

Нараства броят на заразените със Западнонилски вирус в Гърция

Избили на сляпо животните в Странджа Не е установен дори щамът на болестта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 20 юли 2018

Румяна Милова, дирекция „Паркиране и мобилност“ пред „Труд“: Въвеждаме нощен служебен абонамент за „синя зона“ в София Центърът за градска мобилност ще осигури патрул и паяк

Отложиха откриването на нови производствени цехове във ВМЗ заради трагедията в Казанлък

Планираното за този вторник откриване на основно реновираните производствени мощности на площадка „Иганово“ бе отменено от ръководството на „ВМЗ“ ЕАД – Сопот в знак на съпричасност с трагедията в „Арсенал“ АД – Казанлък, съобщи изпълнителният директор на оръжейницата инж. Иван Гецов.

Той изпрати съболезнователен адрес до изпълнителния директор на „Арсенал“ АД Николай Ибушев. „Ръководството, работниците и служителите във „ВМЗ“ ЕАД изказваме подкрепа и солидарност в този труден и тежък момент“, пише в него.

Лично министърът на икономиката Божидар Лукарски бе очакван на площадката край село Иганово да пререже лентата на модернизираните два цеха, но най-вероятно това ще стане в дните след Великден и преди Гергьовден. Реновирането на производствените мощности се наложи след двата взрива на 21 март и 14 април 2015 година, когато бяха засегнати склад за боеприпаси и монтажен цех. За откриването на обектите във ВМЗ-Сопот освен министър Божидар Лукарски и заместника му Любен Петров бяха поканени и партньори на оръжейницата от САЩ, с които дружеството вече има сключени договори за следващите пет години. Това са компаниите „Chemring Ordnance“ и „Global Ordnance“, с които до края на тази седмица се очаква да се подпишат още 2 договора за поръчки.

Всички служители и работници във ВМЗ-Сопот вече получиха великденски премии в размер на 462 лв. и сега вече чакат първите си финансови бонуси по нововъведената от ръководството система за допълнително стимулиране на база постигнатите резултати. Те ще бъдат изплатени със заплатите за месеците май и юни.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.