Заради поръчка на лагери в Германия удължават ремонта на Аспаруховия мост до 30 юни

Ремонтът на Аспаруховия мост ще приключи до 30 юни. Удължаването се налага заради специална поръчка на необходимите лагери за укрепването, които ще бъдат поръчани в Германия. Това каза регионалният министър Лиляна Павлова, която инспектира ремонтните работи заедно с областния управител на Варна Стоян Пасев и кмета на града Иван Портних. Старите лагери, поставени от 1952-1954 г. са изцяло корозирали. За поръчка и доставка на новите ще е необходим цял месец.

Строителите ще работят на три смени и ако времето даде, първият етап ще бъде готов до старта на туристическия сезон, увери министър Павлова. За него държавата отпусна 5 млн.лева . Ремонтът предизвиква задръствания сутрин и вечер на автомобилите, които идват от кв. "Аспарухово " за центъра на града и обратно.

Вече са взети всички мерки по Великден да няма тапа на моста при очакването на хиляди туристи от Румъния. На английски и румънски език са публикувани в електронните медии алтернативните маршрути през Ришкия проход за Бургас и Слънчев бряг. Румънски автомобили няма изобщо да бъдат пуснати през Аспаруховия мост. На границата се раздават листовки с упътвания за обходни маршрути и за Албена и за курортите край Варна, увери Лиляна Павлова.

Община Варна ще пусне обществена поръчка за ново трасе на зърновозите. Изграждането му ще глътне около 335 000 лв ., които ще бъдат за сметка на местната хазна.

Втори и трети етап от ремонта на Аспаруховия мост ще започнат след края на туристическия сезон по морето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони